Leven lang leren

Ontwikkel jezelf online!

Veel mensen brengen momenteel thuis hun dagen door. Sommigen zijn extra druk met hun werk of het combineren van een baan met het begeleiden van de kinderen bij het schoolwerk. Anderen hebben juist minder om handen door het (deels) wegvallen van werk of sociale contacten. Eén ding is duidelijk en dat is dat in deze periode iedereen voor uitdagingen komt te staan. Tegelijkertijd biedt deze periode kansen!

Online aanbod workshops en trainingen

Veel organisaties hebben online trainingen beschikbaar gesteld die je kan volgen voor je eigen ontwikkeling, zowel op persoonlijk vlak als op het gebied van loopbaanontwikkeling. Daarnaast zijn er mooie workshops voor (startende) ondernemers. Ook zijn er trainingen die je als vrijwilliger kunt volgen om jezelf verder te bekwamen. Er zijn talloze mogelijkheden en er is keuze te over.

Om je verder op weg te helpen, lees je hieronder een aantal gouden tips. Doe er je voordeel mee. Mogelijk bieden de trainingen je in de toekomst ook perspectief op leuk (vrijwilligers)werk! Mocht je vragen hebben dan kun je natuurlijk altijd bij ons terecht.

Brabant Leert

Dit prachtige initiatief heeft als doel dat Brabanders zich een leven lang kunnen ontwikkelen. Het initiatief wordt mede ondersteund door de gemeenten in regio Hart van Brabant. Via het platform BrabantLeert.nl krijgen alle Brabanders toegang tot een groot aanbod van online cursussen en webinars. Van een training EHBO tot trainingen Microsoft en Mindfulness. Ook Fontys en Avans bieden cursussen aan waarvoor je zelfs een certificaat of studiepunten kunt krijgen! Je voert je e-mailadres in en je kunt gelijk van start.

Station88

Station88.nl is hét adviespunt voor starters en ondernemers in onze regio en dus ook van onze gemeente. Momenteel kan iedere (toekomstige) ondernemer via Station88 uiteenlopende en boeiende workshops online volgen. De komende weken staan onder meer Eerste Hulp bij Ondernemen, acquisitietraining en bovenmaats ondernemen op het programma. De interactieve masterclasses worden gegeven door gekwalificeerde en ervaren professionals en ondernemers.

Sterk in vrijwilligerswerk

Ook als vrijwilliger kun je je online scholen. De VrijwilligerswerkAcademie.nl biedt gratis online cursussen aan voor vrijwilligers(organisaties). Momenteel kun je er een cursus volgen over het succesvol werven en begeleiden van vrijwilligers en een cursus verantwoord alcohol schenken (waarmee het IVA certificaat kan worden behaald). Ook op de websites van vipvoorelkaar.nl en VrijwilligerspuntBaarle.nl vind je talloze links naar online trainingen. Denk bijvoorbeeld aan het online behalen van je certificaat als verkeersregelaar. Of je kunt kennis opdoen over ‘hoe om te gaan met leden met een niet zichtbare beperking’. Maar ook de trainingen: hoe voer je een goed gesprek? Hoe ontdek je je talent als vrijwilliger? staan voor je klaar.

Breed aanbod via de bibliotheek

Bibliotheek Theek5 heeft een uiteenlopende verzameling op haar website van gratis online cursussen. Van het leren van vreemde talen tot het volgen van een cursus kunstmatige intelligentie. Zoek je een hobby? Kijk vooral eerst eens op de website van Theek5.nl onder het kopje digitale bibliotheek/online cursussen. Ook aanbod van de Open Universiteit staat hier vermeld. Voor sommige cursussen ontvang je na afronding een certificaat. Dat is vooral fijn wanneer u nog werkt of werk zoekt. Houd ook de website van de bibliotheekalphenchaam.nl in de gaten voor nieuws over het laatste aanbod aan online cursussen.

Contactgegevens:

Dit artikel is tot stand gekomen door de 3 vrijwilligerspunten in Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen.