Fotowedstrijd ‘Vrijwilligerswerk Baarle in de schijnwerpers’

Onthulling op dag van de vrijwilliger: zaterdag 7 december 2019

Vrijwilligers zijn op alle plekken in de samenleving actief: van festival tot sport- of muziekvereniging, van ouderencentrum, vrijwillig maatje tot jeugdhonk. Na het succes van vorig jaar, organiseren wij samen met dorpsverbinder Eveline Beemster van het Vrijwilligerspunt Baarle voor de tweede keer een speciale fotowedstrijd. Dat doen we in het kader van Nationale Vrijwilligersdag op 7 december. De fotowedstrijd heeft als thema ‘Vrijwilligerswerk Baarle in de schijnwerpers’.

Wedstrijd

Vrijwilligers worden opgeroepen om foto’s van hun vrijwilligerswerk in te zenden. Er is een categorie van inzenders tot 18 jaar en een categorie inzenders boven de 18 jaar. Een jury, die bestaat uit wethouder Nico Sommen, de heer Wim Vervoort, directeur van Cultureel Centrum Baarle en fotograaf Erwin Goossens, beoordeelt de inzendingen. Uit de inzendingen selecteert de jury dertig foto’s. Per categorie zijn er drie prijzen te winnen.

Spelregels: inzenden kan t/m 15 november

Aan de fotowedstrijd zijn enkele spelregels verbonden. Die zijn als volgt:

  • Op de foto zijn vrijwilligers in actie te zien.
  • Het is een recente foto (van afgelopen seizoen tot heden).
  • De foto heeft een staand formaat
  • Er wordt gewerkt met twee categorieën: inzendingen tot 18 jaar en inzendingen boven de 18 jaar.
  • Inzenden van foto’s kan alleen digitaal tot en met vrijdag 15 november naar evelinebeemster@contourdetwern.nl.
  • De ingezonden foto’s mogen – met naamsvermelding –  door de gemeente Baarle-Nassau en het Vrijwilligerspunt Baarle voor voorlichtingsdoeleinden en pr-doelen worden gebruikt.

Tentoonstelling en prijsuitreiking 7 december

Op de Nationale Vrijwilligersdag maakt de jury de prijswinnaars bekend. Dat doen zij tijdens de opening van de tentoonstelling ‘Vrijwiligerswerk Baarle in de schijnwerpers’, waar de dertig geselecteerde foto’s te bezichtigen zijn. De feestelijke opening van de tentoonstelling is op zaterdag 7 december van 15.00 tot 17.00 uur in het Cultureel Centrum Baarle aan de Pastoor de Katerstraat 5-7 in Baarle-Nassau. Rond 15.30 uur worden de prijswinnaars bekend gemaakt.